CIDESCO Activiteiten

Grote opkomst bij de ledendag op 23 november

Op 23 november waren wij te gast bij onze sponsor “Partner in Aesthetics” te Hillegom. Het programma had als thema; “Reis door de huid”,  een uitdaging voor iedere spreker. De aftrap werd verzorgd door Corriene, de voorzitter van Cidesco sektie Nederland.

Na een warm welkom voor onze leden, introducees, partners en geïnteresseerden werd José Conrads hartelijk bedankt voor de enorme gastvrije ontvangst in een prachtige ambiance.

José en Diana, beiden van Partner in Aesthetics gaven inzicht  wat LPG in de huid doet. Deze lezing werd opgevolgd door Marianne van den Broek die de hersencellen liet werken, Marianne nam ons mee op haar reis stap voor stap de diepte van de huid in.

Uiteraard was er tussen de middag een heerlijke lunch verzorgd. Na de lunch sprak Saskia Florijn van Skinfood, om ons inzicht te geven in voeding en de invloed daarvan op de huid. 

Shanna Veerman kwam vertellen over haar reis; zij is met haar Cidesco diploma gaan werken bij Steiner en heeft vooral op de cruiseschepen in het Caribische gebeid gewerkt. Als hekkensluiter gaf Patrick Willems  ons een kijkje in de darmen, wat doet voeding voor onze darmen en welke invloed heeft dit op de huid.

Tot slot werd deze dag afgesloten met een klein forum waarbij de sprekers hun visie konden geven op verschillende vragen/ stellingen.

Na afloop was er nog gelegenheid voor een drankje en een social talk met elkaar.

Het was een mooie, heerlijke dag samen met Cidesco!

De Cidesco Sektie Nederland heeft ieder jaar een aantal ledendagen, nieuwjaarsreceptie, jaarvergadering en congres waarin het uitwisselen van vakkennis, informatie en ervaringen centraal staat. Een Cidesco specialist is allround, nationaal en internationaal. Netwerken en onderling contact worden steeds belangrijker.

Word ook lid van Cidesco, behoor tot de wereldwijde top van schoonheidsspecialisten

info@cidesco.nl

50 jarig jubileum Marjo Bors

12 oktober is een deel van het Cidesco bestuur bij het 50 jarige jubileum van Marjo Bors geweest. Een prachtige dag in het Limburgse landschap. De locatie was ruim opgezet, landelijk gelegen en zeer bijzonder. Marjo verwelkomde al haar 150 gasten. Haar allereerste cliënt, van 90 jaar, kon helaas niet komen maar haar 2e cliënt was er  wel net zoals ook haar jongste cliënt. De datum was met dubbele herinneringen, 5 jaar geleden is de man van Marjo overleden.

Marjo zag er prachtig, stijlvol en stralend uit. Zij heette iedereen welkom, speciaal welkom aan haar kinderen en familie. Marjo werkte in de drogisterij bij haar man. Mede door haar man en Sans Soucis, is zij aangespoord om de opleiding schoonheidsspecialist te starten. Marjo is al die jaren trouw gebleven aan het merk en heeft bijna alle reizen die Sans Soucis  organiseerde ook deelgenomen samen met de eigenaresse.

Zo is zij ook bijna altijd aanwezig geweest bij de Internationale en nationale congressen van Cidesco. Na deze welkomstwoorden werd de carrière van Marjo nog eens mooi verwoord door de directeur Sans Soucis.

Daarna begaf Marjo zich tussen de gasten voor een persoonlijk praatje. De sfeer was lekker ontspannen, vakcollega’s zagen elkaar en er werden mooie herinneringen gedeeld.

Dit alles werd ondersteunt met prachtige pianomuziek gespeeld door de vader van Chantal Jansen. Zo zie je maar een tripje naar Limburg kan zeer verassend zijn.

Verslag van het wereldcongres Chicago

Woensdag 18 september zijn Trudy, Izabella & Corriene naar Chicago gevlogen. Een deel van de Cidesco sektie Nederland was al in Amerika. Dit jaar was Cidesco Amerika de organisator. Het congres vond plaats in Chicago: The windy City.

Over Chicago
Chicago is de grootste stad in de Amerikaanse staat Illinois en het bestuurlijk centrum van Cook County. Met een inwoneraantal van 2.836.658 mensen in de stad en meer dan 9 miljoen in de metropool is Chicago na New York en Los Angeles de grootste stad van de VS.

Chicago is ook de stad van Barrak Obama. Hij  verhuisde hij in 1985 naar Chicago waar hij projecten deed in armere buurten. Van 1985 tot 1988 was hij hoofd van het Developing Communities Project (DCP). DCP was een hulpprogramma opgezet door de Katholieke Kerk. Als afsluiting van deze periode bezocht Obama Europa en Kenia. In Kenia ontmoette hij familieleden.

In 1988 begon Barack Obama aan zijn studie rechten aan de Harvard-universiteit. In 1990 haalde hij het nieuws toen hij als eerste Afro-Amerikaan werd benoemd tot president van de Harvard Law Review.

Lopende in zo’n grote stad voel je je klein en nietig. Geïmponeerd door het gigantische Trump gebouw laat je alle indrukken op je inwerken. Het is ook een bruisende stad met mooie parken, bloemen en bomen. Bijzonder is de ligging aan het Lake Michigan.

Tussen de enorm hoge gebouwen waait het inderdaad, dit was verder heerlijk aangezien de temperatuur ronde de 26 – 28 graden Celsius was.

’s Avonds was de welkomstborrel in het Hyatt hotel, geweldig om de collega’s te ontmoeten van de hele wereld. Als Cidesco sektie Nederland hebben we echte Hollandse stroopwafels aangeboden aan de organisatie van het 67e Cidesco World Congres.

Vrijdag  20 september
De schoolmeeting en wij waren erbij. Als eerste werden we welkom geheten door Anna-Cari president van Cidesco International. Op het podium stonden twee behandeltafels en twee nerveuze schoonheidsspecialisten. Zij gaven een demonstratie samen met twee examinatrices over een gedeelte van het gezicht examen. Er werd een duidelijke toelichting gegeven over het geheel.

In de middag werd er besproken hoe de administratieve procedure is opgezet vanaf het aanmelden van de kandidaten tot het eind. Er is nu ook de mogelijkheid om theorie examens digitaal te laten plaatsvinden. Daarnaast zijn er naast het Cidesco diploma ook verschillende certificaten te behalen zoals o.a. Post Graduate Aesthetics, Post Graduate Skintherapist, Elektolysis , Aroma therapy.

Vervolgens kregen we een presentatie van Scholarship Babor gebaseerd op netwerken, educatie en partnership, om dames te stimuleren onafhankelijk te worden. Na deze presentatie kwamen twee inspirerende trainers van Pivot point praten over learning management, waarin vooral de veranderende leerling/cursist werd uitgelicht.

Leren moet interactief zijn, liefst e-learning, online en veel praktijk. Na deze inspirerende lezing kwam Julie Bach met Wellness for Cancer. Een beladen onderwerp zo aan het einde van een flinke dag maar toen Vicky Harper op het podium ging staan en volgeplakt werd met “Lymfebanen en Lymfeknopen” werden de lachspieren toch wel weer geprikkeld.

Na de officiële foto’s en uitreiking van de certificaten konden we ons snel opfrissen voor onze culturele avond. We werden uitgenodigd op een rivercruise direct voor ons hotel.

Op de boot kregen we uitleg over alle gebouwen met verschillende architectonische stijlen. Ondertussen ging de zon onder en begon het te schemeren. De gebouwen werden mooi verlicht en op sommige gevels werden ware licht presentaties gegeven. Echt spectaculair en heel erg gezellig.

Zaterdag 21 september 73e General Assembly
DE officiële vergadering, onze tafel met vlag stond klaar. De agenda is immens en er viel heel veel te bespreken. Anna Cari leest het verslag van Cidesco International inclusief het financiële rapport, wat een enorm grote organisatie. Afhankelijk van het aantal leden heb je stemrecht. Nederland heeft 1 stem en China wel 4! Er werd vooral veel tijd besteed aan de statuten van Cidesco.

Tevens werd er medegedeeld dat de Fiji eilanden geen mogelijkheid meer hebben om het komende wereld congres te organiseren. Er waren twee gegadigden namelijk China en Indonesië. Beide hebben zij een prachtige presentatie gegeven, toen zij de zaal uit waren werd er gestemd.

Het is Indonesië geworden, waarschijnlijk Jakarta, maar het zou ook nog Bali kunnen worden. Het wereld congres 2021 vindt plaats in Qatar en in 2022 China. Daarna vond de verkiezing plaats, Anna Cari treedt af en is niet herkiesbaar, Sandy (PR) stelt zich verkiesbaar voor de functie van president. Sandy treedt hierdoor af in PR en daar zijn 2 dames kandidaat en Vicky treedt af en is herkiesbaar.

Sandy wordt president, Laura wordt PR en Vicky blijft. Na de awards  word de vergadering gesloten en na de officiële foto’s hadden we een korte break om ons op te fleuren voor de gala avond.

De gala avond was op de 99e verdieping van de Willis Tower, we werden daar met een hapje, drankje en heerlijke muziek verwelkomt. Het uitzicht was adembenemend mooi net zoals alle dames en heren, iedereen zag er betoverend uit, sommige zelfs  in traditionele kleding. We zijn ook nog op een soort glazen balkon geweest op de 103e verdieping, in eerste instantie doodeng maar wel een geweldige ervaring. Dit was wederom een prachtig mooie avond om nooit te vergeten.

Zondag 22 september

Het congres werd officieel geopend met een soort vlaggenparade, alle landen werden opgenoemd en de presidenten die aanwezig waren kwamen naar voren op het podium. Daarna werd het congres geopend door Lydia Sarfati van Cidesco USA.

Er waren diverse lezingen waar men aan deel kon nemen ; o.a. behandelen met licht, anti aging behandelingen, huiddoorboringen & hygiëne, alles wat men moet weten over Acne behandelingen, veranderend koopgesprek, en de speciale Cidesco anti age behandeling van Cidesco.

Hierna hebben wij afscheid genomen en zijn wij naar het vliegveld gegaan. We kunnen terug kijken op een mooi congres, een geweldige tijd en nieuw vriendschappen met vak professionals.

Corriene de Greef