We schrijven 19 november 2022, een mijlpaal in de geschiedenis van CIDESCO Sektie Nederland.

Al 50 jaar zijn de leden van het eerste uur verenigd in Passie, Professionaliteit maar ook plezier.

Neem als voorbeeld, Rietje Tomassen die dit jaar eveneens haar 50 jarig jubileum viert.

Het bestuur besloot daarom een jubileumcommissie in het leven te roepen die op een geheel eigen wijze invulling zou kunnen geven aan dit mooie jubileum.

En dat hebben ze gedaan!!!! Met veel verve en inventiviteit, (Corona waart immers nog steeds rond). Er werd een heel jaar voor uitgetrokken. Karin, Mimi, Yvonne en Godard vergaderden online en life. Ze gingen op zoek naar mooie locaties, zochten naar anekdotes en foto,s want het thema ging van toekomst naar heden en verleden.

De Nieuwjaarsborrel ging de mist in, maar dat wordt nog ingehaald in januari 2023.

Het zomerevent gaat de boeken in als ongekend mooi, een weergaloos weerzien in ware zomerse (zeer, warme sferen, tegen de achtergrond van een historisch landgoed met prachtige tuinen en een heerlijk diner als afsluiter.

Wat was het een genot iedereen zo blij te zien dat er weer vrijelijk met elkaar kon worden gepraat en geknuffeld..

De mooie foto’s gaven een prachtig inkijkje hiervan.

Bekijk de foto’s hier!

En vandaag, zaterdag 19 november, het jubileumcongres. De commissie had een mooi programma

samengesteld, met enige invloed van het bestuur, (Godard heeft een dubbele functie, bestuurslid en jubileumcommissielid, dus de lijnen bleven kort.

Gekozen werd voor deze mooie, gemakkelijk te bereiken ambiance, van der Valk in Vught.

En men kwam in grote getale om dit heugelijke feit met zijn allen te vieren.

Ondanks de gure kou werd men bij de entree al met een hartelijk welkom verwarmd door

Antonia in The Building, onze hostess voor vandaag.

Menig vrouw keek met enige afgunst naar dat perfecte figuur, de prachtige jurk, die geweldige haren en dan de make-up!!!!!, zo uit een glamourblad gehaald en nu bij CIDESCO rond trippelend op torenhoge haken.

Wat ondeugend en flirterig wist ze al heel snel alle harten voor zich te winnen en praatte met flair en allure de onderdelen aan elkaar.

Na het welkoms woord door de voorzitter Corriene de Greef werden we terug in de tijd gezet, mooie foto’s van prachtige evenementen, zowel nationaal als internationaal passeerden de revue.

De leden die ons in deze jaren zijn ontvallen, zelfs kortgeleden nog, werden met weemoed gememoreerd. Maar er was ook veel vrolijkheid te bespeuren bij de leden die al jaren trouw lid zijn. Het herkennen van diverse mensen veroorzaakte af en toe grote hilariteit.

Na een korte koffiepauze was het tijd voor een massage, “Nouvelle Prise” ooit geïntroduceerd door Thea de Ruiter en nu mede als een hommage aan haar uitgevoerd door Karin, Trudy en Mariëlle.

Prachtige muziek op de achtergrond en het was echt muisstil. Dat doet wat met ons schoonheidsspecialisten, een massage zo sierlijk en toch doeltreffend uitgevoerd te zien worden.

De flessen bubbels werden meer dan verdiend door Antonia op gepaste wijze aan de vrouw gebracht.

Gea de Haan nam daarna het woord en met een presentatie vertelde zij alle nieuws over de branchevereniging “de Huidprofessional”. Het bestuur hiervan was goed vertegenwoordigd, Gea onderstreepte het belang van de samenwerking met CIDESCO Sektie Nederland en de nieuwe branchevereniging.

Ook benadrukte zij de goede banden met het onafhankelijke examenbureau TCI.

Er werd nog wat heen en weer gepraat over het niet-erkende vakdiploma, dat dit voor jonge mensen toch een probleem kan opleveren bij het lid worden van de branchevereniging.

TCI, bij monde van Liesbeth Kieboom, gaf aan dat er dan een EVC traject gevolgd kon worden.

Op naar een uitgebreide, overheerlijke en geanimeerde lunch. Zoals altijd uitmuntend verzorgd door van der Valk

Het middagprogramma omvatte een serieuzere ondertoon.

Marit Schouten van ONTherapie, een onderdeel van La Valois Cosmetique vertelde over haar opleiding bij Mary Faber over het behandelen van de oncologische huid. Hoe ze daarna met andere ogen naar deze huid is gaan kijken. ONtherapie is een brand, speciaal ontwikkeld voor mensen die door kanker zijn getroffen en chemo of radiotherapie moeten ondergaan met alle gevolgen van dien. Je kunt niet zomaar een behandeling uitvoeren, of producten uit de normale huidverzorging gebruiken. Nee, hiervoor zijn dermatogen en oncologen samen gaan werken in Italië om de ingrediënten af te stemmen op deze zo gevoelige huid van kankerpatiënten. La Valois Cosmetique heeft dit unieke merk geïmporteerd en op de markt gebracht, speciaal voor deze doelgroep.

Het is evident dat alvorens deze mensen te behandelen er een gedegen opleiding voor moet worden gevolgd. Dit kan zoals Marit aangaf bij o.a. Huid Expert Club, Look Good Feel Better en U- Consultancy.

Tja en dan komt er toch een einde aan deze veel bewogen dag, en wat voor een einde. Antonia in the Building ging helemaal los en nam diverse dames achter zich mee op de geimproviseerde catwalk.

Catwalk loopjes ja dat is vooral wiegen met de heupen, enigszins arrogant kijken en vooral niet bang zijn op die High Heels!! En……. voor al het publiek dat er zat mocht je Antonia imiteren.

De voorzitter gaf het voorbeeld en sloot tenslotte een zeer geslaagde dag af met een bedankje aan iedereen en nodigde allen uit om onder het genot van een hapje en drankje nog even na te praten.

Marianne van den Broek

Bekijk de foto’s hier!